Karantina günlükleri – covid 19 stayla

 

Karantina günlükleri – covid 19 stayla

 

Selam sevgili okuyan, başlıktan da anlaşılacağı gibi biraz karantina biraz covid yazacağım. Aslında karantina günlükleri yapıp mart ayından beridir yaşadıklarımı yazacaktım ama virüs bizim eve kadar girince yazı biraz evrim geçirdi. Allah için baya fazla bir şekilde dikkat ettik aylarca evden gereksiz olmadıkça çıkmadık, sosyalleşmedik, babam kırk beş günlük bir sürede evdeydi. Evde silinmedik yer bırakmadık. Ellerimiz kolonyadan, dezenfektandan haşat oldu.  Biz böyle böyle kolladık kendimizi ta ki geçen cumartesiye kadar.

Nasıl oldu anlamadık ama kardeşim pozitif çıktı. Çok ağır semptomlar yoktu hatta doktor bile ilk üşütme dedi ama cevval kardeşim :d bir cesaret test olmak istedi. Sabaha karşı koşturmanın sonucunda eve gelince anladık işler ters gidecek hemen odaları tuvaleti ayırdık. Neyse ki hafif atlatıyor ufak bir öksürük dışında bir sorunu yok şükür.

 

Marttan beri sıkı önlem almıştık, tüm ramazanı evde geçirdik. Tam sosyalleşme bayram için Rize’ye gitmek oldu.(kurban bayramı için tabi ) (yani Rize’de maske takanı bulmak zor oldu ona rağmen hasarsız dönmüştük :D ) şimdi tekrar 20 gün daha evde olacağız , nasıl olacak bilmiyorum :/ unutmuşuz resmen önce ki ayları. Hava da sıcak zaten :/ . En başta olan o ekmek yapma heyecanı da yok çünkü önce ki karantina da ve ramazan da istenmeyen kilolar alındı >.<  tedbirli olacağız mecbur :D

 

Tabii ben o arada bir kpss macerası yaşadım. Neyse ki okulda ki görevliler çok ilgili idi. Tek temaslı olmam yıldırım gibi bir semt için şaşırttı ama olsundu. Tek başıma havadar bir yerde sınavımı oldum. Akşamında sağlıkçılar da geldi kontrolleri yaptılar. İnanır mısınız iki gecedir bekçi de geliyor evde miyiz diye :D  ( tam uyku vaktinde gelmeleri dışında herhangi bir sorunumuz yok şimdilik )

Biz şanslıydık, aile hekimimiz, hastane de çalışan doktor ve hemşireler çok yardımcı oldular. Gerçekten özveri ve artı bir performans ile çalışıyorlar. Bizim yapmamız gereken maske mesafe ve temizlik konusunda dikkatli olmak. Canım ülkemin bazı insanları hala maskeyi koluna aksesuar olarak takıyor ama olsundu.

Bu illet belli ki bir yerden birimizin evine girecek, dikkatli olmaktan sağlam önlemler almaktan başka çare yok. Yani evin içinde facetime yapıyoruz inanın kolay değil. Çünkü morallerin yüksek olması gerekiyor.Her iki taraf içinde.

Ama dediğim gibi kardeşim şuan iyi hafif semptomlarla geçiriyor sabır ve sebatla bu on beş günü geçireceğiz :)

 

Şimdilik biz de durumlar böyle. Gelecek yazı da görüşmek üzere. Yine çok güzel bir şarkı bırakacağım buraya :) ♫♫

iyi geceler :))



 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hello ! Social Networks .. :)

tatil = üşengeçlik ...

rastlantı değilsin sen ...